بازار کار رشته مهندسی شیمی

ساخت وبلاگ
بازار کار رشته مهندسی شیمی

بازار کار رشته مهندسی شیمی

برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته مهندسی شیمی  با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647

به زمان کنکور و انتخاب رشته که می رسیم تب و تاب مطالعه ی رشته های مختلف و انتخاب علاقه مندی ها بالا می رود و کنکوری ها برای رسیدن به رشته ی دلخواه خود برنامه ریزی درسی خود را آغاز می نمایند، اما بسیاری از داوطلبان  تنها بر اساس علاقه مندی دست به انتخاب می زنند وتحقیقات درباره بازار کار و توانایی های مورد نیاز آن رشته را کنار می گذرانند و این در حالی است که برخی از رشته ها مانند مهندسی شیمی ، داروسازی و …  عموم مردم جامعه شناخت صحیحی از آن ندارند برای مثال ما بارها شاهد آن بودیم که بسیاری از کنکوری ها و دانش آموزان دبیرستانی در رشته ی ریاضی به دلیل اینکه در مدرسه درس شیمی را با نمرات بالا قبول می شدند تصور کی کنند که می توانند در دانشگاه نیز مهندسی شیمی را ادامه دهند ، در حالی که اینگونه نیست و در دروس دانشگاهی رشته مهندسی شیمی ، شیمی کمی ارائه شده و بیشترین دروس مربوط به مباحث ریاضی می باشد به همین خاطر تنها آن دسته از افرادی در این رشته جذاب موفق می شوند که در علم ریاضی حرفی برای گفتن داشته باشند و تسلط مورد نیاز این رشته را کسب نمایند. همانطور که گفتیم به دلیل شناخت کمی که از رشته ها وجود دارد دانش آموزان و داوطلبان کنکور دچار اشتباهات بزرگی می شوند به همین دلیل مرکز سبزتدریس به بررسی و معرفی بازار کار اکثریت رشته ها می پردازد که در این صفحه شما می توانید با رشته مهندسی شیمی آشنا شوید و در صورتی که دارای شرایط تحصیل در این رشته هستید دست به انتخاب آن بزنید.

از رشته ی مهندسی شیمی تعریف های گوناگونی ارائه شده است که تمامی آن ها به یک هدف واحد اشاره می نمایند ، رشته مهندسی شیمی ، علمی است که جهت به کارگیری علم شیمی ارائه و آموزش داده می شود، شیمیدانان وظیفه دارند که یافته های خود را به صورت فرمول و … به مهندسان شیمی ارائه داده و آن ها با به کارگیری این فرمول ها و فرآیند ها در صنایع مختلف به کمک بخش صنعتی کشور بروند. با توجه به مواردی که گفتیم برای اینکه علم شیمی در این زمینه موفق شود مطمئنا به علوم دیگر نیز نیازمند است علومی مانند ریاضی ، شیمی ، فیزیک و … افرادی که رشته ی مهندسی شیمی را انتخاب می کنند می توانند با توجه به گرایش خود در حوزه های مختلفی مشغول به کار شوند حوزه هایی مانند مدیریت کارخانه ، مهندسی فرآیند و …همچنین وظایفی که مهندسان بر عهده می گیرند با توجه به گرایششان متفاوت است .

دانشجویان در مقطع کارشناسی ، مهندسی شیمی – بدون گرایش را انتخاب می نمایند و پس از گذراندن 2 سال تحصیلی با توجه به امتیازات و سوابق تحصیلی گرایش خود را انتخاب می نمایند البته این روش در تمامی دانشگاه ها اجرا نمی شود و در برخی از آنان دانشجویان در همان ابتدا گرایش موردنظر خود را انتخاب می نمایند ، اما نکته ای که وجود دارد شباهت دروس در کارشناسی میان گرایش های مختلف است و بیشتر درس ها یکسان می باشد. دانشجویان در طی 4 سال ( 8 ترم ) 140 واحد درسی به صورت 20 واحد عمومی ، 44 واحد دروس پایه ، 58 واحد دروس اصلی ، 18 واحد دروس انتخابی ، 2 واحد نیز کار آموزی تقسیم می گردد.

برخی از دروس تخصصی مهندسی شیمی شامل : استاتیک و مقاومت مصالح ، مکانیک سیالات ، ترمودینامیک ، موازنه جرم و انرژی ، کنترل فرآیند

گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی شامل : پلیمر- صنایع غذایی – طراحی فرایند- محیط زیست- پتروشیمی- صنایع گاز- نانو فناوری – بیو تکنولوژی – رموسینتیک و گاتالیست- پدیده های انتقال و فرآیندهای جداسازی- مدل سازی- شبیه سازی و کنترل و صنایع شیمیایی معدنی

اولین موضوع که برای موفقیت در این رشته ضروری می باشد داشتن پایه ی قوی در درس ریاضی و سپس فیزیک و شیمی می باشد. مهندسان شیمی می بایست روحیه ی انجام کارهای تیمی را داشته باشند زیرا که یک مهندس شیمی در پروژه ها با کارگران و مهندسان دیگر فعالیت می نماید و چنانچه فاقد این روحیه باشند نمی توانند هماهنگی و کارایی بالایی از خود نشان دهند. توصیه ی مشاوران مابه شما این است که چنانچه علاقه به رشته مهندسی شیمی دارید در پی کسب و آموزش مهارت های تحلیل و حل مسئله بروید زیرا که یک مهندس شیمی موفق برای کنترل و طراحی فرآیندهای تولیدی نیاز دارد که مسائل و مشکلات را تحلیل نموده و به حل آن ها بپردازد. همچنین برنامه ریزی و توجه به ساماندهی کارها از دیگر مواردی است که مهندسان شیمی می بایست در خلال کارهای پژوهشی خود رعایت نمایند ، مهندسی شیمی شغلی بسیار حساس است که بدون داشتن ذهن متمرکز و با بدون برنامه ریزی نمی توانید به اجرا و طراحی مسئولیت هایتان بپردازدید.

مهندسی شیمی از آن دست رشته هایی است که دانشجویان می بایستی در دوران دانشجویی به کسب مهارت ها بپردازند تا پس از فارغ التحصیلی توانایی های مورد نیاز این رشته را داشته و در روند یافتن شغل دچار مشکل نگردند. فارغ التحصیلان مهندسی شیمی می توانند در صنایع مختلفی مانند صنایع شیمیایی ، دارویی ، غذایی ، نساجی ، پتروشیمی ، نفت و گاز مشغول به کار شوند . در حال حاضر تعداد زیادی از مهندسان در صنعت پتروشیمی فعالیت می نمایند . همانطور که گفتیم میزان توانمندی و تخصص مهندسان دریافتن شغل جز اولویت ها محسوب می گردد و هر مقدار تخصص بالاتر باشد درآمد نیز افزایش می یابد. همچنین در تمامی کارخانه هایی که شروع به کار می کنند در همان ابتدا به یک مهندس شیمی نیاز است زیرا که در فرآیند استفاده از مواد شیمیایی می بایست یک مهندس شیمی به نظارت و کنترل بپردازد. علاوه بر آن مهندسان شیمی می توانند در پالایشگاه نفت که کارهای استخراج و انتقال نفت انجام می شود به مهندسان شیمی متخصص نیازمند می باشند.

مهندسی شیمی نسبت به سایر رشته های مهندسی بازار کار مناسب تری دارد و این به دلیل رشد و پیشرفت جامعه ی ما در این صنعت می باشد همچنین رشته مهندسی شیمی به دلیل داشتن گرایش های مختلف می تواند در حوزه های مختلفی فارغ التحصیلانش را شاغل نماید . علاوه بر این ها مهندس شیمی می تواند در وزارت نیرو و کارخانه های ساخت لاستیک و پلاستیک و دیگر شرکت ها مشغول به فعالیت شود.

برای کسب هرگونه اطلاعات درباره بازار کار رشته مهندسی شیمی  با مشاوران مرکز سبزتدریس تماس حاصل نمایید. شماره تماس از طریق تلفن های ثابت در سراسر کشور – 9099071647

تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد چیست...
ما را در سایت تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد چیست دنبال می کنید

برچسب : بازار,رشته,مهندسی,شیمی, نویسنده : 4sabztadrisd بازدید : 206 تاريخ : پنجشنبه 23 شهريور 1396 ساعت: 2:28